Välkommen till gruppledarutbildningen Livsnära samtal!


by Sociala Missionen on 06 Feb 2023

Ta chansen att betyda något för en annan människa – hjälp andra att berätta sina liv. Välkommen på gruppledarutbildningen Livsnära samtal!

Fler utbildningstillfällen & människor som fortsätter att träffas för att dela livet!

Sociala Missionen fortsätter arbetet med att utbilda gruppledare för ”Livsnära samtal” och nätverket med utbildade gruppledare växer stadigt. 

Fram till årsskiftet var det 44 personer som är utbildade och vill starta samtalsgrupper för äldre. Är du också intresserad av metoden Livsnära samtal och att hjälpa andra människor berätta sitt liv? Under 2023 planeras två utbildningstillfällen. Varmt välkommen att anmäla dig till det första utbildningstillfället i år! 

 

Om Livsnära samtal

Ibland händer det! Samtalet djupnar. En hisnande upplevelse. Och du står kvar med en längtan efter mer…
Det är djupt mänskligt att få berätta om sitt liv och bli lyssnad till. Något som är viktigare ju äldre vi blir. ”Livsnära samtal” betyder att vi i en grupp samtalar om det som är personligt och nära. Berättargrupperna riktar sig till de som är 62 år eller äldre, som träffas på olika håll runt om i Stockholmsregionen vid 10 tillfällen, ofta i Equmeniakyrkans lokaler.

Genom gruppledarutbildningen utbildas du till att bli ledare för en livsberättargrupp, och får bland annat lära dig teorin och metodiken”Livsnära samtal” och tips på hur man rekryterar deltagare.

 

Målgrupp för utbildningen

Kursen är en introduktionskurs för nya ledare i Livsnära samtal. Vi söker dig som kanske har erfarenhet av att jobba med äldre och som är trygga i att vara samtalsledare. Uppdraget sker ideellt med stöd och hjälp från Bilda och nätverket som du kommer ingå i.

 

Innehåll

Introduktion I teorin och metodiken ”Livsnära samtal”

Gruppövningar för att prova olika moment.

Tips på hur man rekryterar deltagare.

Information om Sociala Missionens nätverk med gruppledare inom Livsnära samtal och Studieförbundet Bildas stöd.

 

Datum och Tid

måndagen den 17 april mellan kl. 9.30-16.00

 

Plats

Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, Stockholm

 

Avgift

Utbildningen är kostnadsfri, fika och lunch ingår. Sociala Missionen tillsammans med Studieförbundet Bilda ansvarar för kostnaden.

 

Utbildare

Ansvarig för utbildningen och nätverket ”Livsnära samtal” är Frank Åkerman. Pastor med lång erfarenhet inom diakonalt arbete, Sociala Missionen och Hela Människan.

 

Information

Kontakta gärna Frank Åkerman för att få mer information om utbildningen och nätverket.

Frank Åkerman

0704-151203

[email protected]

 

Anmälan

Anmäl dig till kursen på Bildas hemsida här.