SEMINARIUM: Att bli berörd genom föremål och musik


by Sociala Missionen on 07 Feb 2023

LIVSMOD – För dig som möter äldre personer i ditt arbete, är volontär eller allmänt intresserad av livets möjligheter när man blir äldre.


Vi gör tillsammans med Betaniastiftelsen en gemensam satsning på fjolårets mycket uppskattade seminarier och fortsätter att fylla även detta år med mer kunskap, gemenskap och livsmod! Känn dig varmt välkommen till det första av seminarierna: LIVSMOD – Att bli berörd genom föremål och musik.

 

Föreläsare:

Vi möter Tomas Brytting, docent i företagsekonomi och professor emeritus i organisationsetik som skrivit boken Föremål som berör – om värdedon & egodelar. Han föreläser om att lära känna sina ägodelar och sig själv på djupet. Vi möter också Katarina Lindblad, musikterapeut och fil. dr. som talar om hur musiken kan användas för att skapa möten med äldre.


Program:

13.00             Välkomna, musikinslag Katarina Lindblad

13.15             Tomas Brytting, Om tingens betydelse

14.15             Kaffe/thé

14.45             Katarina Lindblad, Om musik som ger livsmod

15.45             Summering, avslutning

 

Tomas Brytting. 

Katarina Lindblad. Foto: UR

Betaniastiftelsen och Sociala Missionen arrangerar seminarier och event under paraplyet LIVSMOD. Dessa seminarier arrangeras tillsammans med Studieförbundet Bilda och med stöd av Stockholms stad i projektet Att höra till – samordnande insatser för äldre.

För frågor eller mer information, kontakta: [email protected]

Seminariet är gratis. Men glöm inte att anmäla dig senast en vecka innan, så att vi kan ordna ordentligt med fika och sittplats. Anmälan via kontaktformuläret nedan.

Vi ser fram emot att få möta dig!