Frukostmingel på Södermalm – fokus äldres hälsa i vår stadsdel


by Sociala Missionen on 10 Jan 2023

Välkommen till en mötesplats där vi träffas för att prata om äldrefrågor och om vad som är på gång i vår stadsdel. Vi minglar, bygger nätverk och äter frukost! 

Vi ses torsdagen den 2 februari 2023 kl. 8.30-10.00 i Drakenbergssalen, Tellus, Lignagatan 8, Hornstull.

Vi är många som setts i samband med tidigare frukostmingel, vilket varit mycket lyckade möten. Nu fortsätter vi att träffas men denna gång är stadsdelens äldrelots, Karina Jakobsson och föreningen Viljans Tove Altvall värdar. 

Vårt tema denna gång är hur vi når de seniorer som inte tar kontakt eller saknar kunskap om vart man vänder sig i frågor gällande äldreomsorg, öppna verksamheter, frivilligorganisationer etc. 

Hur engagerar vi volontärer och personal att dela information? Hur kan information spridas vidare ”som ringar på vattnet”? 

Vi bjuder in till ett möte för stadsdelens olika verksamheter, kyrkor på söder, frivillig-organisationer och föreningar som varje vecka har dagöppen verksamhet och möter äldre. Kom och berätta om den verksamhet som du arbetar med! 

Initiativet till frukostmingel kommer från Att höra till – samordnade insatser för äldre, ett projekt som drivs med stöd från Stockholms stad.

Anmäl dig till frukostminglet i kontaktformuläret: