03 oktober 2023

Säg hej och välkommen till Lotta Rapacioli – vår nya barnrättsjurist på Sociala Missionen!

Av Sociala Missionen
Bild på Lotta Rapacioli i dörröppningen till Sociala Missionens öppna mottagning och rådgivning i Stockholm.

Det är med stolthet och stor glädje som vi kan berätta att vi utökar vår rådgivning och personalstyrka med Lotta Rapacioli! Med Lotta har vi nu fått in ytterligare en jurist på vår mottagning, som dessutom kommer att ha en särskild roll som jurist kopplat till familjers och barns rättigheter. Vi vet att Lotta är precis rätt person för arbetet, eftersom vi har haft förmånen att arbeta med henne förr.

Så vi säger hej och varmt välkommen tillbaka till Sociala Missionen, Lotta!

 

Berätta lite om din bakgrund. Vad har du tidigare arbetat med, och hur har din erfarenhet förberett dig för din roll som barnrättsjurist hos oss?

Jag har i över femton år arbetat inom civilsamhället med fokus på barns rättigheter och sociala frågor. Närmast kommer jag från rollen som verksamhetsledare på Knas Hemma – ungdomsorganisationen för samhällsplacerade. Jag har stor erfarenhet av att möta barn, ungdomar och vuxna i utsatta livssituationer och ser fram emot att jobba som barnrättsjurist på Sociala Missionen.

 

Varför valde du att återvända till Sociala Missionen? Vad är det som lockade dig tillbaka till organisationen?

Sociala Missionen är en unik och viktig organisation där det rättighetsbaserade arbetet står i centrum. Den här typen av organisationer är viktigare nu än någonsin och jag vill vara en del av det arbetet.

 

Kan du beskriva vad ditt arbete som barnrättsjurist innebär och hur du hjälper människor i utsatthet med juridisk rådgivning?

Jag arbetar som ombud till familjer och barn i behov av juridisk rådgivning och stöd. Det kan handla om allt ifrån att överklaga beslut till att sammankalla till nätverksmöten hos socialtjänsten. Det känns också spännande att vara med och utveckla nya metoder för att nå familjer i behov av stöd.

 

Vilka är dina passioner och mål när det kommer till att stödja barn och deras rättigheter? Vad driver dig att arbeta inom området?

Jag drivs av att alla barn och ungdomar – oavsett bakgrund och uppväxtmiljö – ska få sina rättigheter tillvaratagna. Inget barn ska falla mellan stolarna och hamna utanför vårt sociala skyddsnät.

Vi är otroligt glada över att ha Lotta tillbaka hos oss på Sociala Missionen och ser fram emot att hon fortsätter att bidra till vårt arbete med att stödja och hjälpa de som är i behov av hennes kunskap!

Är du i behov av gratis juridisk hjälp eller har frågor om dina rättigheter?

Om du behöver juridisk rådgivning eller har frågor om barnrätt, tveka inte att kontakta Lotta eller någon av våra andra rådgivare. Du kan enkelt boka ett möte via vårt kontaktformulär, besöka vår öppna mottagning eller ringa oss.

Hitta till oss!

Vi finns på Södermalm, i ett gult hus bakom Andreaskyrkan. Där hittar du vår mottagning dit du kan komma på drop-in möten för att träffa någon av våra jurister eller socionomer varje vardag, mellan klockan 09.00 – 11.30. Annars är du alltid välkommen att ringa för att boka en tid som passar dig!

 

Boka Möte