30 september 2022

Kyrkornas nätverksdagar kring migration och integration!

Av Sociala Missionen
Färgglatt klädda personer står och håller om varandra.

Kyrkornas nätverksdagar kring migration och integration: Tillsammans för ett öppet samhälle – Rum för gästfrihet och gemenskap! 

”Tillsammans vill vi verka för ett öppet samhälle där demokrati, delaktighet och inkludering är en självklarhet. Ett stort och viktigt arbete bland människor som kom till Sverige 2015 påbörjades då och pågår fortfarande. Vi tog emot – har det blivit gemenskap/inkludering eller var befinner vi oss?”

Snart är det dags för kyrkornas årliga ekumeniska nätverksdagar kring migration och integration. Dagarna kommer innehålla föreläsningar, workshops, kulturinslag och mycket mer! 

Under våren har nya flyktingar kommit från ett pågående krig nära oss. Ett arbete som också kommer att lyftas under dagarna.  

Den 19-20 oktober möts vi tillsammans för ett öppet samhälle – för erfarenhetsutbyte och fler möjligheter att skapa rum för gästfrihet och gemenskap! ” 

Sociala Missionen är på plats, bland annat med ett seminarium där vi riktar den samlade uppmärksamheten mot social dumpning! 

Anmälan senast 7 oktober.

Läs mer och anmäl dig här!