SEMINARIUM: Om åldrandet – i bångstyrig frihet och med snabba kast


by Sociala Missionen on 09 Feb 2023

LIVSMOD – För dig som möter äldre personer i ditt arbete, är volontär eller allmänt intresserad av livets möjligheter när man blir äldre.


Vi gör tillsammans med Betaniastiftelsen en gemensam satsning på fjolårets mycket uppskattade seminarier och fortsätter att fylla även detta år med mer kunskap, gemenskap och livsmod! Det här är det andra av seminarierna för året på temat LIVSMOD: Om åldrandet – i bångstyrig frihet och med snabba kast. Varmt välkommen!

 

Föreläsare:

Vi möter Sven-Eric Liedman, professor emeritus i idéhistoria och författare i ett samtal med Lisbeth Gustafsson, TD h.c. och journalist om åldrandet. Sven-Eric Liedman reflekterar personligt hur det kan vara att bli gammal. Vi får ögonblicksbilder och ett nära, närvarande samtal om åldrandet. Vi lyssnar till musikern Stefan Jämtbäck musik och sång.

 

Program:

13.00            Välkomna, musikinslag Stefan Jämtbäck
13.15             Sven-Eric Liedman i ett samtal med Lisbeth Gustafsson om åldrandet
14.15             Kaffe/Thé
14.45             Musikinslag Stefan Jämtbäck
Samtalet fortsätter
15.45             Summering. Avslutning

 

Sven-Eric Liedman. Foto: Ingvar Hjorth

Lisbeth Gustafsson. Foto: Ulf Andersson

Stefan Jämtbäck

 

Betaniastiftelsen och Sociala Missionen arrangerar seminarier och event under paraplyet LIVSMOD. Dessa seminarier arrangeras tillsammans med Studieförbundet Bilda och med stöd av Stockholms stad i projektet Att höra till – samordnande insatser för äldre.

För frågor eller mer information, kontakta: [email protected]

Seminariet är gratis. Men glöm inte att anmäla dig senast en vecka innan, så att vi kan ordna ordentligt med fika och sittplats. Anmälan via kontaktformuläret nedan.

Vi ser fram emot att få möta dig!