Uppehållstillstånd – den bästa julklappen

Inom migrationsområdet har molnen hopat sig mörka de senaste åren. I mycket kämpar Sociala Missionen i motvind i dessa kalla tider, men då värmer det extra mycket inför jul när julklappar i form av uppehållstillstånd dimper ned i brevlådan.

Två familjer som Sociala Missionen har följt, stöttat och agerat ombud för har de senaste veckorna, mot alla odds, fått besked om uppehållstillstånd. I båda fallen rör det sig om barn som föräldern tvingats lämna kvar för att själv göra den farliga flykten till Europa och där separationen på grund av långa handläggningstider varat i flera år.

Ännu återstår en del praktiska hinder innan familjerna kan omfamna varandra, men snart är en tolvårig flicka äntligen hos sin mamma och en sjuårig flicka och en femårig pojke i sin mors famn. Ett ljus i mörkret så här i juletider.

Nätverksdagar för migrations- och integrationsfrågor

Välkommen till kyrkornas årliga nätverksdagar för migrations- och integrationsfrågor. Nästa år hålls mötet den 11 och 12 april i Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17 i Stockholm. Programmet presenteras i januari 2018 då även anmälan öppnar. Mer information kommer!

Äntligen återförenade

Efter flera år ifrån varandra kunde Elsa och hennes snart elvaåriga son äntligen krama om varandra i ankomsthallen på Arlanda. I nästan två år har Sociala Missionen gett stöd till familjens kamp om att återförenas. ”Det känns som att mitt liv börjar nu”, säger Elsa i bilen på väg mot Stockholm med sin sons huvud lutandes mot sin axel.

Äntligen återförenas mor och son

Äntligen har mor och son återförenats

Länsstyrelsen i Stockholm stödjer vårt arbete med asylsökande

Glädjande nyheter – Sociala Missionen och Södertälje Missionsförsamling, Equmeniakyrkan Hallunda, Triangelkyrkan i Enskede och Missionskyrkan i Upplands-Väsby har beviljats medel för att arbeta med asylsökande under 2017 och 2018. Projektet, som heter Tillsammans för asylsökandes egenmakt och delaktighet, erbjuder asylsökande svenskaundervisning, samhällsinformation och hälsofrämjande aktiviteter. –Vi ser fram emot att samarbeta mer med församlingarna, och att utveckla vårt arbeta för och med asylsökande, säger Emelia Frennmark, verksamhetschef på Råd & Stöd.