Uppehållstillstånd – den bästa julklappen

Inom migrationsområdet har molnen hopat sig mörka de senaste åren. I mycket kämpar Sociala Missionen i motvind i dessa kalla tider, men då värmer det extra mycket inför jul när julklappar i form av uppehållstillstånd dimper ned i brevlådan.

Två familjer som Sociala Missionen har följt, stöttat och agerat ombud för har de senaste veckorna, mot alla odds, fått besked om uppehållstillstånd. I båda fallen rör det sig om barn som föräldern tvingats lämna kvar för att själv göra den farliga flykten till Europa och där separationen på grund av långa handläggningstider varat i flera år.

Ännu återstår en del praktiska hinder innan familjerna kan omfamna varandra, men snart är en tolvårig flicka äntligen hos sin mamma och en sjuårig flicka och en femårig pojke i sin mors famn. Ett ljus i mörkret så här i juletider.